Amsterdam weer even centrum van de dance

Foto: ANP

Amsterdam is de komende dagen weer het centrum van de dancewereld. Duizenden professionals uit binnen- en buitenland en naar verwachting meer dan 400.000 liefhebbers van elektronische muziek zijn van woensdag tot en met zondag in de hoofdstad te vinden.

De Nederlandse dj’s zijn zoals vanouds goed vertegenwoordigd. Zo treedt Armin van Buuren op en geeft hij masterclasses. Ook Neerlands trots Martin Garrix geeft twee shows in de Amsterdam RAI. Verder viert festival Tomorrowland zijn vijftienjarig bestaan met twee shows in de Ziggo Dome. Onder anderen dj Afrojack treedt op tijdens dit jubileum.

Vrijdag vult het Nederlandse duo Sunnery James en Ryan Marciano voor het eerst de AFAS Live, dit wordt hun grootste soloshow tot nu toe. Tijdens het Amsterdam Music Festival wordt de jaarlijkse DJ Mag Top 100 bekend. Martin Garrix stond de afgelopen drie jaar op de eerste plek.

ADE staat niet alleen in het teken van dance. Zo is dit jaar de tiende editie van ADE Beats, een conferentie waar nationale en internationale gasten uit de hiphopwereld samenkomen.

ADE is uitgegroeid tot het belangrijkste wereldwijde platform voor elektronische muziek. In totaal treden ruim 2500 artiesten en 600 sprekers op.