Tractorfile Den Haag uit

Foto: ANP

Het Haagse Malieveld, waar woensdag duizenden boeren actievoerden, loopt maar langzaam leeg door verkeersopstoppingen. Rond 19.30 uur staan er nog honderden tractoren op het veld. Vertrekkende landbouwvoertuigen vormen een lange file de stad uit.

Ook in de binnenstad keert de rust langzaamaan weer terug. Tientallen boeren die hun tractoren aan de andere kant van de stad, in de buurt van de Dagelijkse Groenmarkt, hadden gestald op de tramrails zijn inmiddels vertrokken.

De Tweede Kamer sloot eerder op de dag uit voorzorg een zijuitgang, maar aan het begin van de avond werd die maatregel opgeheven. Ook is er veel minder politie bij het gebouw aanwezig.

In de loop van de avond was ook op de naast het Malieveld gelegen Koekamp de rust goeddeels weergekeerd. Op de Koekamp kwamen woensdagmiddag duizenden actievoerders samen om te luisteren naar toespraken van onder anderen PVV-leider Geert Wilders en protestleider Sieta van Keimpema van de Farmers Defence Force.

Het tramverkeer was rond 19.30 uur nog altijd niet volledig hersteld. Op het Centraal Station van Den Haag was de grote drukte van vertrekkende actievoerders rond dat tijdstip al voorbij.