De Mos: weinig mis met mijn moreel kompas

Foto: ANP

De Haagse ex-wethouder Richard de Mos spreekt opnieuw tegen dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan vriendjespolitiek. In een interview met het AD zegt hij: “Ik zie geen probleem: zo werk je toch als wethouder?” en “Ik ken de halve stad, de hele stad kent mij. Dat is juist mijn kracht!” Hij blijft naar eigen zeggen “110 procent” achter zijn werkwijze staan.

De Mos en zijn collega-wethouder Rachid Gernaoui moesten onlangs het veld ruimen omdat ze worden verdacht van corruptie. Ze zouden tegen betaling vergunningen hebben geregeld. De Mos gaat terug de gemeenteraad in als fractievoorzitter van Hart voor Den Haag/Groep de Mos.

Volgens de Haagse politicus is er “bitter weinig mis” met zijn moreel kompas. “Ik ben begaan met mensen, kiezers, burgers en bedrijven. En mensen geloven me, ik ben oprecht.” Wel noemt hij zichzelf naïef en eigenwijs. Maar hij denkt dat de zaak tegen hem met een sisser zal aflopen: “Ik ga ervan uit dat er geen veroordeling komt, al hebben ze mijn hele politieke carrière naar de klote geholpen”.