Investering in onderwijs met geld leenstelsel

Foto: ANP

De eerste universiteiten en hogescholen krijgen geld dat met de invoering van het leenstelsel is opgehaald om de kwaliteit van het onderwijs te verhogen. Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) heeft dinsdag bekendgemaakt welke plannen van de onderwijsinstellingen zijn goedgekeurd.

Tien universiteiten en vijf hogescholen krijgen tot 2024 ruim 600 miljoen euro. Die gaan dat bedrag onder meer investeren in betere studentbegeleiding, betere onderwijsfaciliteiten, meer toegankelijkheid en hogere docentkwaliteit. De Radboud Universiteit Nijmegen verruimt bijvoorbeeld de openingstijden van de bibliotheek en de Rijksuniversiteit Groningen wil het geld gebruiken om meer studentpsychologen en extra studiebegeleiders aan te nemen.

De plannen zijn mede tot stand gekomen door de inbreng van studenten. “Het is goed om te zien dat er op alle instellingen flink werk is gemaakt door studenten, docenten en bestuurders om goede plannen te maken om het vrijgekomen geld te besteden”, zegt Van Engelshoven.