Gevaarlijke bombrieven verstuurd naar bedrijven

Foto: ANP

De afgelopen dagen zijn meerdere bombrieven verstuurd naar verscheidene bedrijven in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Geen van de brieven is afgegaan, maar ze hadden volgens de politie wel zwaar lichamelijk letsel kunnen veroorzaken.

De brieven werden bezorgd bij een hotel en een tankstation in Amsterdam, een makelaarskantoor in Utrecht en een tankstation en autobedrijf in Rotterdam. Ook het hoofdkantoor van het Centraal Invorderings Bureau (CIB) in Rotterdam kreeg donderdag een brief.

De politie houdt er rekening mee dat alle brieven van dezelfde afzender zijn. Op de brieven stond het CIB telkens als afzender vermeld, maar uit onderzoek van de recherche blijkt dat het incassobureau niet bij de zaak betrokken is. De politie waarschuwt mensen die een brief krijgen met een verdikking erin en waar een sticker met het logo van het CIB op is geplakt, die niet te openen.

De bombrieven worden verder onderzocht door specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut. Bij het onderzoek zijn ook specialisten van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en een Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) betrokken.