Remkes laat toch korte demonstratie op Malieveld toe

Foto: ANP

Burgemeester van Den Haag Johan Remkes heeft zondag toch een korte demonstratie op het Malieveld toegestaan. Een woordvoerder van de burgemeester meldt dat aangezien sprake was van een groep van een paar honderd mensen, er voldoende ruimte zou zijn op het Malieveld om genoeg afstand te kunnen bewaren.

Vrijdag besloot Remkes nog een voor zondag geplande demonstratie op het Malieveld van de groep Virus Waanzin te verbieden, nadat was gebleken dat er tienduizend bezoekers werden verwacht. Dat maakte het volgens de gemeente heel moeilijk om nog 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Ook zou het zorgen voor een “vrees voor wanordelijkheden”, aldus de gemeente.

Zondag kwamen er toch verschillende betogers naar het Malieveld. En aangezien dat gaat om slechts een paar honderd mensen, zou er dus meer ruimte zijn om 1,5 meter afstand te bewaren. “De burgemeester heeft daarom toestemming gegeven voor een korte demonstratie”, aldus de woordvoerder. Remkes gaf het groene licht omstreeks 13.00 uur. De demonstratie moest om 13.30 uur zijn afgelopen.