Lichaam gevonden bij Ameland, mogelijk van vermist Duits meisje

Foto: ANP

In de Noordzee ten noorden van Ameland is een lichaam gevonden. Volgens de politie is het aannemelijk dat het gaat om het 14-jarige Duitse meisje dat afgelopen zaterdag in zee verdween. Een zoekteam van de Landelijke Eenheid van de politie vond het stoffelijk overschot vrijdagmiddag in de Noordzee, een schip van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft het lichaam naar het eiland gebracht.

“Familieleden kunnen daar het gevonden lichaam identificeren”, aldus een woordvoerster van de politie Noord-Nederland. Officieel is niet bevestigd dat het om het meisje gaat. Zij raakte zaterdagavond vermist. Het meisje was met haar vader en zus in zee naar de zonsondergang gaan kijken, toen ze in de problemen kwamen en afdreven. De vader en zijn andere dochter konden aan de kant komen, maar het 14-jarige meisje werd niet meer gezien.

Naar het slachtoffer is gezocht, onder meer door het dregteam SOAD (Stichting Opsporings Apparatuur Drenkelingen) met ondersteuning van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen. Ook vissers zochten mee met hun kotters.