Drie aanhoudingen na wilde achtervolging naar België

Foto: ANP

Na een lange en wilde achtervolging vanuit Tilburg die eindigde in een crash in het Belgische plaatsje Ravels, heeft de politie vrijdagavond drie verdachten aangehouden. De politieactie volgde op een melding over een aantal gewapende mannen bij een woning aan de Hornstraat. Toegesnelde agenten troffen die daar aan, maar twee van de drie wisten te ontkomen in een klaarstaande vluchtauto met bestuurder.

Daarop volgde een lange achtervolging met hoge snelheden totdat het voertuig crashte in Ravels. De drie inzittenden renden vervolgens weg, maar werden even later met behulp van een Belgische en Nederlandse politiehelikopter gevonden. Ze zijn aangehouden en hun identiteit wordt nog onderzocht.

De melding over de gemaskerde personen kwam rond 20.45 uur binnen bij de politie. Ondanks het gebruik van pepperspray door de politie, konden de verdachten ontkomen. De achtergebleven man die niet in de vluchtauto meeging, wist te ontkomen. Volgens de politie zou hij zijn weggerend in de richting van winkelcentrum Heyhoef en wisselde hij tijdens de vlucht van kleding. Hij kocht bij een supermarkt een andere outfit en ging er vervolgens vandoor in een felrood shirt. De achtergebleven kleding – hij droeg aanvankelijk een donkere broek met zwarte sportschoenen, een grijs vest met een petje – is in de omgeving aangetroffen en in beslag genomen.

Het is niet duidelijk wat de verdachten van plan waren bij de woning in Tilburg, waar op dat moment een persoon aanwezig was. De aangehouden verdachten zitten vast in België en worden daar gehoord.