Toegangswegen naar Scheveningen en Kijkduin afgesloten

Foto: ANP

De toegangswegen naar de badplaatsen Scheveningen en Kijkduin zijn wegens verkeersdrukte tijdelijk afgesloten, behalve voor het openbaar vervoer en de hulpdiensten. Dat meldt de gemeente Den Haag. Automobilisten worden teruggestuurd.

Op de echt grote wegen richting stranden, meren en plassen is het overigens in het algemeen vrij rustig, aldus de ANWB. Dit ondanks het feit dat er sinds zondag sprake is van een echte hittegolf. Doordat de parkeerplaatsen bij Zandvoort en Bloemendaal uitpuilen, is daar in de omgeving wel extra drukte door auto’s die toch een plekje proberen te vinden of terugkeren.

Vakantiepark Leukermeer bij Venray verleent geen toegang meer aan dagjesmensen. Het strand aan de recreatieplas is alleen nog voor gasten toegankelijk. Dat had weken eerder moeten gebeuren, reageren die gasten onder meer op Facebook. Het strand lag overvol, zeggen ze, overal ligt afval, en ook de sanitaire voorzieningen waren overbezet. De anderhalve meter is volgens deze reacties al weken niet meer te handhaven.

Volgens een woordvoerder van het park speelden de problemen alleen de laatste dagen, toen het extra warm werd en de gasten van het park zelf niet meer gingen fietsen en wandelen, maar zo’n beetje allemaal op het strand bleven. Als er dan nog veel dagjesmensen bijkomen, is het geen doen meer. Zo wordt er ontzettend veel zand mee de toiletten ingelopen. Familie en vrienden van de gasten mogen na aanmelding nog wel komen.