Rutte prijst Sinterklaas voor coronaproof intocht

Foto: ANP

Premier Mark Rutte heeft dinsdagavond tijdens de coronapersconferentie Sinterklaas een compliment gegeven voor de coronaproof manier waarop de goedheiligman afgelopen weekend in Nederland is aangekomen.

De premier stelde dat “Sinterklaas het goede voorbeeld heeft gegeven, laat ons dat voorbeeld volgen”. De bewindsman vindt het “verstandig voor een man van zijn leeftijd” dat de Sint de coronaregels serieus neemt.

Rutte meldde tijdens de persconferentie dat het sinterklaasfeest dit jaar wel gevierd kan worden, maar niet op de manier zoals Nederland dat gewend is. “Ik wil aan iedereen de oproep doen om de jaarlijkse familiebijeenkomst dit maal over een paar dagen te verdelen als de groep te groot wordt.”

Op sociale media kreeg Rutte lof over de manier waarop hij zich tot de Sint richtte. Al vrezen sommige Twitteraars ook dat de premier met zijn uitspraken eigenhandig de traditie van een eerste, tweede en derde sinterklaasdag heeft uitgevonden. “Zul je zien dat we daar dus niet meer vanaf komen”, aldus cabaretier Jasper van Kuijk.