Snelrecht voor aangehouden verdachte rellen Maastricht

Foto: ANP

Van de vijf verdachten die afgelopen zondag werden aangehouden tijdens hevige rellen in Maastricht, zit er nog één in voorarrest. Hij moet zich woensdag tijdens een snelrechtprocedure voor de rechter verantwoorden, maakte het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekend.

De man wordt verdacht van bedreiging van een ambtenaar in functie. Hij heeft volgens het OM in de richting van de agent gespuugd. De vier andere verdachten zijn op vrije voeten gesteld.

Een van de aangehouden verdachten gaat vrijuit, de zaak tegen hem is geseponeerd. De drie anderen blijven nog wel verdachte. Hoe hun zaken worden afgehandeld wordt nog bekeken.

De rellen deden zich zondag voor tijdens een demonstratie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP). Zo’n duizend tegendemonstranten keerden zich tegen het kleine groepje van KOZP. De mobiele eenheid en politie met paarden en honden hadden de grootst mogelijke moeite om de activisten van KOZP af te schermen van de massale toeloop van tegendemonstranten, van wie sommigen onder meer met stenen, eieren en vuurwerk gooiden en “Zwarte Piet!” scandeerden.

Na een uur demonstreren zag KOZP zich genoodzaakt de actie af te breken. De groep werd door de politie vervolgens naar een veilige plek gebracht.