NOS en NTR gaan nauwer samenwerken

Foto: ANP

Omroeporganisaties NOS en de NTR gaan nauwer samenwerken. Dat hebben de directies van beide mediaorganisaties bekendgemaakt. Op dit moment wordt al samengewerkt bij de programma’s Nieuwsuur, Andere Tijden Sport en Nieuws & Co en dat wordt, op verzoek van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, nu verder uitgebreid.

De focus komt vooral te liggen op programma-inhoud. Nauwere samenwerking moet leiden tot verdere verhoging van de kwaliteit en verrijking van het huidige programma-aanbod van de twee omroepen. Niet alleen op televisie en radio, maar ook online. Nieuwe programma-ideeën worden ook onderzocht.

Voor het komende jaar wordt gewerkt aan verbreding van de samenwerking in vooral de onderzoeksjournalistiek, naar voorbeeld van Nieuwsuur. Beide organisaties denken dat het NOS Jeugdjournaal en Schooltv.nl elkaar kunnen versterken. Ook wordt gestreefd naar intensievere kennisdeling door de NTR-redacties Wetenschap en Geschiedenis en de NOS-onderdelen Nieuws, Sport en Evenementen.