Polite zoekt getuigen van onrust Velsen-Noord

Foto: ANP

De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van de onrust maandag in Velsen-Noord. Daar misdroeg een groep van zo’n veertig jongeren zich door onder meer de politie te bekogelen met zwaar illegaal vuurwerk en glas. Ook vernielden ze een aantal hekken, verkeersborden en een kerstboom en werd vuurwerk bij een supermarkt naar binnen gegooid.

Wie hier iets van gezien heeft, wordt opgeroepen zich te melden bij de politie. Een 15-jarige uit Velsen-Noord werd aangehouden vanwege het op zak hebben en afsteken van illegaal vuurwerk. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

De jongeren gingen rond 17.00 uur de straat op na een oproep op sociale media. Hoewel de oproep onder druk van de politie was ingetrokken, kon niet worden voorkomen dat jongeren toch gehoor gaven aan het bericht. Burgemeester Frank Dales gaf een noodbevel uit vanwege de onrust en riep inwoners op niet zonder noodzaak naar buiten te gaan. De Mobiele Eenheid slaagde erin de rust tegen 22.00 uur weer te herstellen.