Militairen aan de slag in zorghotel Chrysant in Apeldoorn

Foto: ANP

Tien medisch geschoolde militairen gaan vanaf woensdag aan de slag in een zorghotel in Apeldoorn. Dat maakt het ministerie van Defensie bekend. Het zijn de eerste tien van een groep van honderd militairen die beschikbaar zijn om de zwaar belaste zorgsector te ondersteunen.

De militairen worden ingezet in Zorghotel Chrysant, waar coronapatiënten verblijven die thuis niet de nodige zorg kunnen ontvangen. De instelling moest afgelopen week vanwege personeelsproblemen het aantal beschikbare bedden al terugschroeven van 32 naar 15, berichtte de Stentor.

De militairen worden dan ook ingezet als “extra handen aan het bed”, aldus Defensie. Ze gaan in principe tot 19 januari aan de slag.

De bijspringende militairen komen van de Luchtmobiele Brigade in het Gelderse Schaarsbergen. “De situatie is nijpend en verdrietig, maar het is heel prettig dat Defensie hulp biedt. Dit levert op korte termijn de verlichting die heel hard nodig is”, stelt Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn en voorzitter van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Die regio had, samen met Twente en Groningen, gevraagd om militaire bijstand.