Jan-Willem Start Op wint Gouden RadioRing

Foto: ANP

Het NPO Radio 2-programma Jan-Willem Start Op van BNNVARA heeft donderdagavond de Gouden RadioRing 2020 gewonnen. De ochtendshow van Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte kreeg de meeste stemmen van het publiek.

De jaarlijkse publieksprijs werd uitgereikt door Suzan & Freek tijdens het RadioRing Gala in Theater Gooiland in Hilversum. Vorig jaar ging de prijs naar Veronica Inside van Radio Veronica.

Andere genomineerden voor de vijftiende Gouden RadioRing waren Arbeidsvitaminen (NPO Radio 5), Mattie & Marieke (Qmusic), Kinkstart (KINK) en The Boom Room (SLAM!).

Qmusic-presentatrice Marieke Elsinga won voor het derde jaar op rij de Zilveren RadioSter Vrouw. Haar medepresentator Mattie Valk won voor het eerst de Zilveren RadioSter Man. Het duo maakt sinds september 2018 de populaire ochtendshow Mattie & Marieke op Qmusic. De commerciële hitzender werd voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot beste radiozender van Nederland en versloeg daarmee de andere genomineerde zenders KINK en FunX.