Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen daalt verder

Foto: ANP

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is afgelopen etmaal verder gedaald. Ziekenhuizen behandelen momenteel 1863 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 41 minder dan vrijdag.

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) stelt dat de ziekenhuisbezetting door Covid-19 een overwegend dalende trend laat zien. “We verwachten dat dit de komende week aanhoudt”, aldus het LCPS. De ontwikkelingen ten aanzien van de Britse variant worden op de voet gevolgd “omdat de opkomst hiervan in de komende weken kan leiden tot een toename in het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames”.

Van de 1863 Covid-patiënten liggen er 538 op de intensive care, vier meer dan vrijdag. Op de speciale verpleegafdelingen voor coronapatiënten in de ziekenhuizen liggen 1325 mensen, 45 patiënten minder dan vrijdag.

Zaterdag zijn 214 nieuwe Covid-patiënten opgenomen in de ziekenhuizen, evenveel als vrijdag. Van hen zijn er 32 opgenomen op de ic, ook hetzelfde aantal als vrijdag.

De totale bezetting op de afdelingen voor intensieve zorg is met 21 toegenomen tot 1060 bedden, onder wie 522 non-Covid-patiënten.