Verdachten avondklokrellen Rotterdam vanaf maandag op schermen

Foto: ANP

De politie en het Openbaar Ministerie (OM) gaan vanaf maandag de eerste verdachten van de avondklokrellen in Rotterdam van vorige maand op digitale schermen in de stad tonen. Op deze manier willen ze het publiek bij het onderzoek betrekken.

Tijdens de rellen van 25 januari vanwege de door het kabinet ingevoerde avondklok, vonden vernielingen en plunderingen plaats en werd geweld gepleegd tegen agenten en journalisten. Meerdere agenten raakten gewond en er was veel schade.

Bijna zestig verdachten, grotendeels Rotterdammers, werden nog dezelfde avond aangehouden en door het tonen van verdachten bij Bureau Rijnmond, Opsporing Verzocht en op social media zijn de afgelopen tijd nog eens tientallen aanhoudingen verricht.

Het onderzoeksteam heeft in totaal bijna 6000 beelden ontvangen van de relschoppers en probeert hiermee de identiteit van overige relschoppers te achterhalen.

De foto’s van de verdachten van openlijke geweldpleging worden verspreid op grote, digitale schermen, onder meer bij het Centraal Station en op het Zuidplein.