Storing boekingssysteem IKEA voor winkelen op afspraak verholpen

Foto: ANP

De storing in het onlinesysteem van meubelwinkelketen IKEA is verholpen. IKEA kampte sinds maandagochtend met een technische storing in het systeem waarmee klanten een winkelafspraak kunnen maken. IKEA waarschuwt nog wel voor een nieuwe storing als klanten massaal op hetzelfde tijdstip een tijdslot willen boeken.

Er was maandagochtend zoveel interesse dat het systeem eruit lag, vertelde een woordvoerster. IKEA opent vanaf dinsdag weer de deuren voor het winkelen op afspraak.

Klanten konden vanaf maandagochtend 08.00 uur een tijdslot boeken. Volgens IKEA probeerden duizenden klanten tegelijkertijd een afspraak te maken. “Vanaf het moment dat het kon waren ze erbij”, meldde de zegsvrouw.

IKEA werkt aan het stabiliseren van de server en blijft dat de komende dagen doen, zegt de woordvoerster. De afspraken die al geboekt zijn, blijven gewoon staan. Per tijdslot kunnen vijftig klanten tegelijk komen winkelen. De tijdslots duren 45 minuten en winkelen moet alleen.

De overheid besloot vorige week om het maximumaantal klanten in een winkel te verhogen. Dat maakte het voor IKEA, dat hele grote winkels heeft, interessant om ook te gaan meedoen met shoppen op afspraak. Eerst mochten er nog maximaal twee klanten per verdieping in een winkel zijn. Dat was voor IKEA te weinig om de deuren weer te openen. Maar met ingang van dinsdag wordt ook gekeken naar vloeroppervlak. Per 25 vierkante meter mag een klant worden ontvangen, tot een maximum van vijftig klanten.