In laatste volle week avondklok deelt politie 5176 boetes uit

Foto: ANP

De politie heeft afgelopen week in totaal 5176 mensen een bekeuring gegeven omdat ze zich niet hielden aan de avondklok. De politie beëindigde afgelopen weekend veertig illegale feesten en waarschuwde afgelopen week 89 mensen omdat ze zich niet hielden aan de coronamaatregelen.

Het aantal boetes voor het negeren van de avondklok ligt fors lager dan een week eerder. Toen kregen in totaal 6287 mensen een bekeuring voor het negeren van de avondklok. Na dinsdagavond vervalt de avondklok. Dit zijn dus de laatste weekcijfers wat de avondklok betreft.

Donderdag publiceert de politie het totaalaantal boetes dat vanaf 23 januari is uitgeschreven voor het niet naleven van de avondklok. De teller van het aantal bekendgemaakte boetes staat nu op 91.908, maar volgens de politie komen er achteraf altijd nog boetes bij die op de peildatum nog niet waren verwerkt.

Onlangs meldde de politie dat het aantal avondklokboetes 64 procent behelst van alle 112.975 coronabekeuringen die de politie in een jaar tijd heeft uitgeschreven: van begin maart vorig jaar tot 1 april dit jaar.