3426 nieuwe coronagevallen, daling zet verder door

Foto: ANP

Het aantal nieuwe coronagevallen blijft dalen. In de afgelopen zeven dagen kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 22.202 meldingen van positieve tests, gemiddeld 3172 per dag. Dat gemiddelde daalt voor de achttiende dag op rij en heeft nu het laagste niveau sinds 2 oktober bereikt.

Tussen woensdagochtend en donderdagochtend werden 3426 positieve tests geregistreerd bij het RIVM. Dat zijn er meer dan op woensdag, maar op donderdagen zijn meestal meer nieuwe gevallen dan eerder in de week. Vorige week donderdag meldde het RIVM meer dan 4600 positieve tests.

Rotterdam telde afgelopen etmaal 259 nieuwe gevallen, het hoogste aantal van het land. In Amsterdam kwamen 134 besmettingen aan het licht. Daarna volgen Utrecht (91), Den Haag (90) en Tilburg (67). In 24 gemeenten was er geen enkele positieve test.

Het aantal sterfgevallen steeg met zestien. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen afgelopen etmaal zijn overleden, want het duurt meestal een tijdje voor het overlijden van een coronapatiƫnt wordt geregistreerd. In de afgelopen week werden 89 sterfgevallen gemeld.

Sinds het begin van de uitbraak zijn ruim 1,6 miljoen Nederlanders positief getest. Van meer dan 17.600 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden. De werkelijke aantallen liggen hoger.