Ook Utrecht, Rotterdam en Den Haag staan EK kijken op terras toe

Foto: ANP

Utrecht, Rotterdam en Den Haag staan horecazaken ook toe om wedstrijden van het EK voetbal vanaf zaterdag op een groot scherm op het terras te laten zien. Amsterdam kondigde dat woensdag al aan. Oranje speelt zondag om 18.00 uur tegen Tsjechië en die wedstrijd is dus vanaf het terras te volgen.

De schermen op de terrassen mogen niet zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Bezoekers moeten blijven zitten en op 1,5 meter afstand houden van elkaar. Horecazaken hebben geen vergunning nodig voor de schermen.

Dit is in lijn met de versoepelingen die premier Mark Rutte vorige week bekendmaakte. In heel Nederland mogen horecazaken grote schermen opzetten voor de voetbalwedstrijden. Iedere gemeente kan er wel andere voorwaarden aan stellen.

Grote schermen in de publieke ruimte, zoals op pleinen en in parken, zijn op een aantal plekken niet toegestaan. In andere gemeenten, zoals Rotterdam, valt dit onder de regelgeving voor evenementen. In dat geval is er een vergunning voor nodig en komen er veel strenge regels bij kijken, zoals testen voor toegang.