Zorgen op Curaçao om stijging coronabesmettingen

Foto: ANP

Voor het eerst in meer dan twee maanden kent Curaçao weer meer dan honderd coronabesmettingen. Volgens cijfers van de Curaçaose overheid waren afgelopen woensdag 102 mensen besmet met het coronavirus. Twee maanden lang, sinds 12 mei, bleef het aantal besmettingen onder de honderd op het eiland, met als laagste punt 18 mensen op 5 juni.

Op het eiland nemen de zorgen toe nu het aantal besmettingen in een week tijd flink is toegenomen. Op 7 juli ging het nog om twintig mensen die op dat moment besmet waren. Tot nu toe hebben meer dan 90.000 mensen (op een aantal van 106.000 volwassenen) zich minstens één keer laten vaccineren.

In april van dit jaar was er een enorme grote stijging van coronabesmettingen op Curaçao en werd het CMC-ziekenhuis op het eiland overstroomd met mensen die moesten worden opgenomen. Bijna de helft van alle ziekenhuisbedden werd op een gegeven moment gebruikt voor patiënten met corona, waaronder een aanzienlijk deel op de intensive care. Uit Nederland kwamen tientallen artsen en verpleegkundigen om het ziekenhuis te helpen.

Na enkele weken daalde het aantal besmettingen weer flink, mede vanwege de toegenomen vaccinatiebereidheid. Met de snelle stijging van afgelopen week zijn de zorgen echter weer toegenomen. De overheid zal naar verwachting snel nieuwe maatregelen aankondigen om een verdere toename van het aantal besmettingen tegen te houden.