RIVM: 2342 nieuwe coronabesmettingen

Foto: ANP

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft afgelopen etmaal 2342 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat zijn er minder dan een dag eerder, toen het er 2470 waren (na correctie) en minder dan vorige week zondag. Toen werden 2466 nieuwe besmettingen gemeten.

Het aantal nieuwe positieve gevallen ligt onder het gemiddelde over de afgelopen zeven dagen van 2562 nieuwe gevallen per dag. Dat weekgemiddelde is hoger dan vorige week zondag: toen werden er in zeven dagen gemiddeld 2419 nieuwe gevallen per dag geregistreerd.

In Amsterdam kregen 195 mensen afgelopen etmaal te horen dat ze besmet zijn geraakt met het coronavirus, in Rotterdam waren dat er 112. Den Haag telde 102 nieuwe besmettingen, Utrecht registreerde 63 gevallen en Lelystad 31.

Afgelopen etmaal werden negen nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona bij het RIVM geregistreerd. Dat betekent niet dat deze mensen allemaal in die tijd overleden zijn, want het duurt vaak een poosje voor een sterfgeval wordt doorgegeven.