Berlijnse politie stelt aantal aanhoudingen bij tot 321

Foto: ANP

De politie in Berlijn heeft rond de voetbalwedstrijd tussen 1. FC Union Berlin en Feyenoord het aantal aanhoudingen vrijdagmiddag naar boven bijgesteld tot 321.

Woensdag werden in totaal 139 mensen uit verschillende landen aangehouden. Donderdag waren dat er 182. De politie kan nog niet vertellen hoeveel van de aangehouden personen Nederlanders zijn. “Dat zijn we nog aan het uitzoeken,” zegt een woordvoerster. Eerder vrijdag werden in totaal ruim 150 aanhoudingen gemeld.

Geen van de aangehouden mensen zit nog vast. De Berlijnse politie kon nog niet melden hoeveel mensen in staat van beschuldiging zijn gesteld. Het ging volgens de politie voornamelijk om kleine vergrijpen zoals drugsbezit, het afsteken van vuurwerk, vernieling en belediging. Een deel van de aanhoudingen was preventief.

De politie zette donderdagavond ook nog 120 Poolse voetbalfans uit de stad die zonder entreekaart in Berlijn zaten. De Polen zouden in Berlijn zijn geweest om Feyenoordfans te steunen.

De Berlijnse politie zette in totaal tweeduizend mensen in gedurende de twee dagen dat de Nederlandse voetbalfans op bezoek waren. “De bedoeling was om vooral preventief en de-escalerend te werk te gaan. Daar zijn we in geslaagd, alles is relatief rustig verlopen, er zijn geen grote rellen geweest. Uiteindelijk is er een agent lichtgewond geraakt, maar hij kon zijn werk voortzetten”, zegt een woordvoerster van de Berlijnse politie.