Media: Nederlanders dood door vliegtuigongeluk in Peru

Foto: ANP

Door een vliegtuigongeluk in Peru zijn drie Nederlanders om het leven gekomen. Verder stierven twee Chilenen en twee Peruanen, melden Peruaanse media.

Een vliegtuigje dat rondvluchten maakte voor toeristen stortte neer bij de wereldberoemde eeuwenoude Nazca-lijnen: dat zijn onder meer dierfiguren en geometrische figuren die op de grond zijn gemaakt, maar het best vanuit de lucht zijn te zien.

Alle inzittenden kwamen om het leven: de vijf toeristen, de piloot en de co-piloot. De lichamen zouden zijn verkoold door de brand die uitbrak na een explosie die volgde op de crash.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken kan nog niet bevestigen dat het bij de slachtoffers ook om drie Nederlanders gaat. Een woordvoerder laat weten dat contact wordt gezocht met de ambassade in Peru.

Het toestel kwam neer in de buurt van het Nazca-vliegveld in het zuiden van Peru. De Nazca-lijnen, sommige meer dan 2000 jaar oud, zijn werelderfgoed en een populaire toeristische attractie.

De Peruaanse luchtvaartautoriteiten kunnen nog niets zeggen over de oorzaak van het vliegtuigongeluk en stellen een onderzoek in, aldus de Peruaanse zender RPP.