Voorzitter Van de Kamp van politiebond ACP stopt om gezondheid

Foto: ANP

Voorzitter Gerrit van de Kamp van de politievakbond ACP legt om gezondheidsredenen zijn voorzitterschap neer. De ACP meldt dat de afgelopen periode geestelijk en lichamelijk een grote wissel op Van de Kamp heeft getrokken.

Afhankelijk van zijn herstel blijft Van de Kamp vanuit een andere rol wel betrokken bij de ACP en daaraan verbonden organisaties. “We zijn dankbaar voor alles wat Gerrit als voorzitter heeft betekend voor onze ACP en de politieorganisatie en dat hij ook in de toekomst zijn kennis en expertise blijft delen”, laat de politievakbond in een verklaring weten.

Van de Kamp legde half februari zijn werkzaamheden neer na twee anonieme meldingen over vermeend grensoverschrijdend gedrag. In maart hervatte hij zijn werk als voorzitter van de ACP. Uit onderzoek was niet gebleken dat hij zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag.

Van de Kamp is sinds begin jaren negentig betrokken bij het vakbondswerk. Na als politieman te zijn begonnen als vrijwilliger van de ACP en een aantal jaren actief te zijn geweest als beleidsmedewerker werd hij in 2004 gekozen als voorzitter. In die functie was hij onder meer actief als woordvoerder van de bond en overlegde hij met de overheid over de politie-cao.