Tientallen mensen bij boerenprotest Malieveld

Foto: ANP

Tientallen mensen zijn woensdagochtend aangesloten bij het boerenprotest op het Malieveld In Den Haag. De groep protesteert tegen de stikstofmaatregelen. “De agrarische sector wordt van de kaart geveegd”, zo zegt boer Jaap Zegwaard uit Maasland.

Zegwaard staat er uit solidariteit naar zijn collega’s uit andere plekken in Nederland, die volgens hem harder getroffen worden door de maatregelen dan hij. Even na 07.00 uur overhandigde Zegwaard als onderdeel van de protestactie een ontbijt aan politicus Wybren van Haga (Groep Van Haga). Deze zei alles te gaan doen “om te voorkomen dat het land van de boeren wordt afgepakt”.

Ook Gideon van Meijeren (Forum voor Democratie) ging in gesprek met de demonstrerende mensen. “Ik heb ze gezegd in verzet te blijven”, aldus Van Meijeren. “Sommige boeren zakt de moed in de schoenen, maar de actiebereidheid is gelukkig nog groot.” Een deel van de demonstrerende mensen is van plan rond 08.30 uur richting Stroe te gaan, waar talloze boeren zullen demonstreren.