Zes aanhoudingen na ontdekking drugslab Oud-Beijerland

Foto: ANP

De politie is vrijdagavond na een tip een loods met daarin een drugslab op de Zinkweg in Oud-Beijerland, in Zuid-Holland, binnengevallen. Daarbij zijn zes verdachten aangehouden, meldt de politie zaterdag. Het drugslab wordt ontmanteld. De loods stond vol grondstoffen en apparaten die worden gebruikt bij de productie van synthetische drugs.

Twee verdachten werden aangehouden in een auto. Die reed net weg toen de politie bij de loods aankwam. Twee anderen werden aangehouden toen zij uit de loods vluchtten. Nog twee verdachten werden opgepakt in een huis dat bij de loods hoorde.

De aangehouden verdachten zijn een 31-jarige inwoner van Oud-Beijerland, een 35-jarige man uit Maasdam, een man van 25 uit Veldhoven, een Belg van 64 en een 27-jarige Somaliër. Van één aangehouden man is de identiteit onbekend, aldus de politie.

Burgemeester Erik van Heijningen van Oud-Beijerland heeft het pand waar het drugslab werd aangetroffen, gesloten. “Een criminele onderneming als een drugslab vormt een gevaar voor de omgeving. Het zorgt voor overlast en brengt risico’s met zich mee”, stelt hij.