Wall Street opent met winst

Foto: ANP

NEW YORK (AFN) – De effectenbeurzen in New York zijn donderdag met kleine plusjes geopend. Veel richtinggevend nieuws is er niet voor beleggers op Wall Street. Er zijn wel wat macro-economische cijfers, waaronder een nieuwe raming over de groei van de Amerikaanse economie.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,2 procent hoger op 24.775 punten. De brede S&P 500 won 0,2 procent tot 2684 punten en de technologiebeurs Nasdaq ging 0,3 procent omhoog tot 6978 punten.

De Amerikaanse economie is in het derde kwartaal met 3,2 procent gegroeid in vergelijking met een jaar eerder. Bij een eerdere raming werd nog een groei met 3,3 procent gemeld.

Apple (plus 0,5 procent) gaf woensdagavond toe de snelheid van oudere telefoons terug te schroeven. Het technologiebedrijf doet dat naar eigen zeggen omdat verouderende batterijen lagere piekspanningen aankunnen. De telefoons zouden zonder de beschermende maatregel uit kunnen vallen. Er waren al langer geruchten dat Apple oudere telefoons trager zou laten werken. Kwade tongen beweerden dat dat tot doel had om mensen te bewegen een nieuwe iPhone te kopen.

Conagra Brands (min 0,5 procent) maakte de overname van Sandwich Bros. bekend voor een onbekend bedrag. Daarnaast verdubbelde het levensmiddelenconcern de winst per aandeel ten opzichte van vorig jaar en zette het een hogere omzet in de boeken.