Lockheed verkoopt meer JSF-vliegtuigen

Foto: ANP

Het Amerikaanse defensieconcern Lockheed Martin heeft in het vierde kwartaal van 2017 een hogere omzet behaald. Dat was mede te danken aan een gestegen verkoop van de F-35 Lightning II, beter bekend als de Joint Strike Fighter (JSF).

Lockheed boekte een omzet van 15,1 miljard dollar (12,2 miljard euro), tegen 13,8 miljard dollar een jaar eerder. Lockheed zag de omzet uit de verkoop van de F-35 met 570 miljoen dollar groeien, geholpen door een hogere productie van het gevechtsvliegtuig. Ook leverde het bedrijf meer vrachttoestellen van het type C-130 Hercules en werden meer raketsystemen verkocht.

De grootste toeleverancier van het Pentagon leed overigens wel een nettoverlies in het vierde kwartaal van 642 miljoen dollar, maar dat kwam door een miljardenvoorziening voor de Amerikaanse belastinghervormingen.

Over heel 2017 realiseerde het bedrijf een omzet van 51 miljard dollar en een winst van 2 miljard dollar. Lockheed gaf aan voor 2018 op een omzet tussen 50 miljard tot 51,5 miljard dollar te rekenen. De orderportefeuille stond eind vorig jaar op bijna 100 miljard dollar.