Top ASR krijgt forse salarisverhoging

Foto: ANP

De top van verzekeraar ASR krijgt de komende jaren een forse salarisverhoging. De raad van commissarissen heeft dat besloten omdat de salarissen van de bestuurders achterop raakten bij die van de concurrentie, zo maakte het bedrijf bekend.

De afgelopen zeven jaar was ASR eigendom van de Staat en mocht het bedrijf de topsalarissen niet aanpassen. Sinds september is de verzekeraar weer volledig geprivatiseerd.

Het salaris van topman Jos Baeten wordt tot 1 januari 2020 in stapjes verhoogd van 529.000 euro naar 740.000 euro. Financieel directeur Chris Figee gaat 670.000 euro verdienen tegen vier ton nu. Operationeel directeuren Karin Bergstein en Michel Verwoest krijgen nu ook nog vier ton, maar dat wordt uiteindelijk 650.000 euro.

Vakbond FNV noemt de salarisverhoging een ,,verkeerd signaal”. Bestuurder Gerard van Hees stelt dat de verhoging bovendien tegen de afspraken is die bonden en de verzekeringssector hebben gemaakt. Daarbij zou worden gekeken naar een verantwoord beloningsbeleid voor het hele bedrijf. ,,Dit staat daar haaks op.”

FNV wijst er verder op dat de lonen in de verzekeringssector sinds de kredietcrisis minder zijn gestegen dan de inflatie. ,,Als de top wordt beloond, dan kan de rest van het bedrijf niet achterblijven”, vindt Van Hees.