Vlak begin handelsdag op Wall Street

Foto: ANP

De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn vrijdag met kleine uitslagen aan de dag begonnen. De stemming op Wall Street wordt vooral beïnvloed door de kwartaalcijfers die enkele grote bedrijven naar buiten hebben gebracht. Daarnaast gaat de aandacht uit naar de oliesector, vanwege een tweet van president Donald Trump.

Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,1 procent lager op 24.648 punten. De breder samengestelde S&P 500 leverde eveneens 0,1 procent in tot 2691 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,3 procent op 7212 punten.

Conglomeraat General Electric (GE) sprong in de eerste handelsminuten ruim 6 procent omhoog. Divisies voor luchtvaart en gezondheid leverden het industrieel concern het afgelopen kwartaal meer omzet op. GE houdt vast aan zijn winstverwachting voor het hele boekjaar 2018.

Ook de resultaten van Honeywell konden beleggers bekoren. Het industriebedrijf stelde zijn winst- en omzetverwachtingen naar boven bij dankzij een sterk eerste kwartaal, en ging op de beurs 0,8 procent omhoog.

Trump hekelde in een berichtje op Twitter de prijsafspraken van de OPEC. Hij zal de kunstmatige prijsopdrijving door het oliekartel ,,niet accepteren”, waarschuwde hij. Na het verschijnen van de reprimande zakte de prijs voor een vat Amerikaanse olie tot 67,74 dollar, wat neerkomt op een min van 0,8procent. Voor een vat Brent-olie werd 0,9 procent minder neer geteld, met een prijs van 73,09 dollar.