‘Tesla hard op zoek naar secondant Musk’

Foto: ANP

Tesla is hard op zoek naar een operationeel directeur die een aantal taken kan overnemen van topman Elon Musk. Dat meldt The New York Times op basis van ingewijden.

Naar verluidt zet de raad van bestuur van de onderneming extra vaart achter de zoektocht, sinds Musk op Twitter heeft aangekondigd de producent van elektrische auto’s van de beurs te willen halen. Musk zelf laat de krant weten dat voor zover hem bekend zijn bedrijf momenteel niet actief op zoek is naar een secondant.

De tweets over het van de beurs halen van Tesla hebben voor veel verwarring gezorgd. De Amerikaanse beurswaakhond SEC is een formeel onderzoek begonnen naar de berichten, waarin Musk onder meer beweerde dat de financiering al rond was. Als dat niet waar blijkt te zijn, heeft hij zich mogelijk schuldig gemaakt aan fraude en koersmanipulatie.

Musk noemt de gewraakte tweet een poging tot openheid over zijn bedrijf, maar het bericht kwam mogelijk als verrassing voor andere directieleden van Tesla. De topman liet niemand anders zijn tweet lezen voordat hij het bericht de wereld in stuurde, bekende hij tegenover The New York Times.

De top van Tesla maakt zich volgens dezelfde krant ook zorgen over het slaapmiddelengebruik van Musk. Die middelen zouden hem niet altijd in slaap brengen maar juist aanzetten tot zijn nachtelijke uitbarstingen op Twitter.