Hoekstra: goed gesprek over KLM met Le Maire

Foto: ANP

Minister Wopke Hoekstra van Financiën heeft in Brussel ,,een constructief’’ gesprek gevoerd met zijn Franse collega Bruno Le Maire over het ,,grote belang van KLM’’. Hij zei dat na afloop van het bilaterale overleg in de marge van de Eurogroepvergadering. Hoekstra noch Le Maire wilde op de inhoud ingaan.

Binnen KLM heerst onrust over de koers van moederbedrijf Air France-KLM. In een brandbrief aan de raad van commissarissen van Air France-KLM hekelen topmanagers de handelwijze van topman Ben Smith, die afspraken over bedrijfsvoering en beleid volgens hen niet nakomt. Ook willen ze dat KLM-baas Pieter Elbers wordt herbenoemd.

Volgens de bewindsman ,,moeten we ervoor zorgen dat de hele luchtvaartmaatschappij beter gaat presteren’’, zei hij voor het gesprek. Hij wees op het ,,vitale belang van Schiphol, en KLM als home-carrier ook.’’

Op 19 februari wordt door het bestuur van Air France-KLM over de eventuele contractverlenging van Elbers gesproken. Smith zou van de ‘lastige’ Elbers af willen en nadrukkelijker een stempel op KLM willen drukken. Het Nederlandse kabinet steunt een herbenoeming van Elbers.