Rabobank verkoopt Amerikaanse dochter RNA

Foto: ANP

Rabobank verkoopt zijn Amerikaanse dochter Rabobank National Association (RNA) aan Mechanics Bank. De deal is onderdeel van een strategische herschikking, waarbij de Amerikaanse activiteiten van Rabobank, vooral gericht op de landbouw, worden vereenvoudigd en versterkt.

Met de verkoop is een bedrag gemoeid van 2,1 miljard dollar, onder voorbehoud van de gebruikelijke correcties bij afronding van de transactie. Ook krijgt Rabobank een belang van 9,9 procent in Mechanics Bank.

Rabobank zelf creëert naar eigen zeggen de op drie na grootste landbouwfinancier in de Verenigde Staten. Het grootste deel van de huidige Food & Agri-klanten van RNA kunnen na de overdracht terecht bij Rabo AgriFinance.

Mechanics Bank neemt de overige activiteiten van RNA over, waaronder het retail- en kleinzakelijk bankieren, commercieel vastgoed, hypotheken, vermogensbeheer en andere niet-Food & Agri-activiteiten. De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2019 worden afgerond. Toezichthouders moeten nog wel akkoord geven.