Loon werknemers Tata Steel in stappen omhoog

Foto: ANP

Werknemers van Tata Steel krijgen in drie stappen 3,5, 0,5 en 2,5 procent meer loon de komende twee jaar. De loonsverhoging is onderdeel van het cao-akkoord dat vakbonden en de leiding van Tata woensdag overeenkwamen, meldt het staalbedrijf.

Op 1 mei van dit jaar staat de eerste loonsverhoging van 3,5 procent gepland. Op 1 juli 2019 komt daar nog een half procent bij. Op 1 mei 2020 volgt de derde verhoging met 2,5 procent. De cao loopt van 1 april 2019 tot 31 maart 2021.

Medewerkers van 19 jaar oud worden met onmiddellijke ingang van een jeugdschaal overgezet naar het salaris voor volwassenen. Ook leerlingen vanaf 21 jaar worden voortaan beloond volgens de loonschaal voor volwassenen. Dat levert hen volgens Tata een aanzienlijke salarisverbetering op.

Het bedrijf en de vakbonden breiden de proeven met flexibele werktijden uit. Daarnaast wordt een proef gestart met zelfroosteren in de vijfploegendienst. Dit geeft medewerkers meer flexibiliteit en de mogelijkheid invloed uit te oefenen op de eigen werktijden.