Weer wietcongres voor beleggers in Amsterdam

Foto: ANP

Amsterdam is volgende maand voor de tweede keer het podium voor een wietcongres voor beleggers. De zogeheten Cannabis Capital Convention krijgt deze keer een plekje bij vakbeurs voor tuinbouwtechnologie GreenTech, waar ook een speciaal paviljoen is voor de groeiende medicinale markt voor cannabis.

Volgens initiatiefnemer Michael Kraland biedt bijvoorbeeld het verwerken van wiet in drankjes grote investeringskansen. Het zijn nu nog vooral bedrijven uit Canada en de VS die bezig zijn met dit soort producten. Hiermee zijn al vele miljarden dollars gemoeid. In Europa gaat alles door wetgeving nog niet zo makkelijk, maar ook hier wordt aan de weg getimmerd.

Een van de sprekers is de Nederlander Marc Lakmaaker, bestuurder bij wereldspeler Aurora Cannabis. Vorig jaar trok de eerste editie van het beleggerscongres in het EYE Filmmuseum bijna vierhonderd beleggers, producenten en marktdeskundigen.

Kraland rekent nu op een bredere interesse. De Cannabis Capital Convention vindt plaats in RAI Amsterdam op 11 juni. Op diezelfde locatie wordt van 11 tot en met 13 juni de internationale GreenTech-beurs gehouden. Die trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers.