‘Cruisesector wil minder senioren aan boord van schepen’

Foto: ANP

Cruisemaatschappijen, die momenteel hard worden geraakt door het nieuwe coronavirus, lijken af te willen van ouderen aan boord van hun schepen. Dat zou staan in voorstellen om de problemen in de sector te kunnen aanpakken, meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg.

Een leidende brancheorganisatie voor cruiseschepen zou in een reactie op de pandemie werken aan een voorstel om 70-plussers te verbieden aan boord te gaan van een cruiseschip, tenzij ze een verklaring hebben van een arts. Het plan dat door de Cruise Lines International Association aan het Witte Huis zou zijn voorgelegd, zou ook reizigers die met bepaalde klachten kampen ervan moeten weerhouden aan boord te gaan. Bekend is dat het virus vooral voor ouderen fataal kan zijn.

De Amerikaanse overheid waarschuwde de bevolking eerder om voorlopig geen cruises meer te maken, omdat reizigers op cruiseschepen een verhoogd risico lopen met het coronavirus te worden besmet. Washington had de sector ook gevraagd om een lijst met maatregelen op te stellen die de veiligheid aan boord van schepen zou kunnen garanderen. Volgens de bronnen heeft de regering-Trump zich nog niet over het voorstel gebogen.