Kleine winsten bij opening Wall Street

Foto: ANP

De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met plussen aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers verwerken nog een pluk bedrijfsresultaten. Verder is de blik gericht op de verlenging van een pakket coronasteunmaatregelen door de Amerikaanse president Donald Trump. Trump ondertekende zaterdag een decreet om de Amerikaanse economie te ondersteunen omdat hij vond dat de onderhandelingen tussen de Republikeinen en Democraten over een stimuleringspakket te lang duurden.

De Dow-Jonesindex stond na enkele minuten handel 0,5 procent in de plus op 27.580 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,2 procent tot 3357 punten en techbeurs Nasdaq noteerde een plus van 0,1 procent op 11.018 punten.

Bij de bedrijven maakte sportartikelenverkoper Foot Locker een koerssprongetje van 6,5 procent. Het kwam met een beter dan verwachte update over het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar. In de periode tot 1 augustus is sprake van een vergelijkbare omzet die 18 procent hoger ligt. Ook het winstcijfer viel mee, geholpen door fiscale regelingen.

Andere bedrijven die de boeken openden waren onder meer hoteluitbater Marriott International (plus 1,5 procent) en cruisemaatschappij Royal Caribbean (plus 0,3 procent). Beide bedrijven kampten in het tweede kwartaal met een stevig verlies als gevolg van de coronacrisis. Dat is op zich geen verrassing omdat de toerismesector door de crisis sowieso hard wordt geraakt

Ook techbedrijf Twitter weet de aandacht op zich te richten. Het bedrijf zou met Microsoft de strijd willen aangaan om de Amerikaanse activiteiten van de populaire filmpjes-app TikTok. Microsoft is al in onderhandeling met TikTok-eigenaar ByteDance over een overname. Twitter steeg 3 procent, Microsoft daalde 1 procent.