Johnson: G7 moet met plan komen voor herstel wereldeconomie

Foto: ANP

De Britse premier Boris Johnson heeft op de virtuele vergadering van de G7 een oproep gedaan voor een herstelplan voor de wereldeconomie van de coronacrisis.

Johnson zei samen te willen werken met de andere leden van de G7, die bestaat uit de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie, bij het herstel van de pandemie. Hij zei dat daarbij vooral moet worden ingezet op de aanpak van klimaatverandering, met miljoenen ‘groene’ banen.

Aan de vergadering deden onder anderen de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de nieuwe Italiaanse premier Mario Draghi en de Amerikaanse president Joe Biden mee. Merkel liet weten dat de internationale samenwerking is versterkt door de komst van Biden in het Witte Huis.

In een gezamenlijke verklaring meldde de G7 dat door zal worden gegaan met het ondersteunen van economieën en het beschermen van werkgelegenheid. Daarnaast zal verder worden gewerkt aan het behalen van de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs. Verder wordt de digitale economie omarmd met vrij verkeer van data, aldus de G7.