‘Nintendo ziet nieuwe records verkoop Switch-console en games’

Foto: ANP

De Japanse maker van spelcomputers en games Nintendo maakt zich op voor een nieuwe recordverkoop van zijn Switch dit jaar, mede doordat er naar verluidt een vernieuwd model met een groter en beter beeldscherm op de markt komt. Afgelopen jaar deed het bedrijf al zeer goede zaken met de Switch-console en games voor de draagbare spelcomputer omdat mensen vanwege het thuiszitten in coronatijd naar vermaak zochten.

Volgens ingewijden zou de verkoop van de Switch komend boekjaar nog iets verder kunnen stijgen, na het grote succes afgelopen jaar. De verkoop van games zou door de komst van nieuwe titels moeten klimmen naar 250 miljoen stuks. In het lopende boekjaar dat deze maand eindigt, wordt gerekend op een recordverkoop van 205 miljoen games.

Begin februari verhoogde Nintendo nog zijn prognoses voor de verkoop van de Switch en de goedkopere variant Switch Lite in het boekjaar tot eind maart. Het bedrijf zei toen te rekenen op een verkoop van ongeveer 26,5 miljoen exemplaren. Naast de grote populariteit van de Switch door de coronacrisis profiteert Nintendo ook van de leveringsproblemen bij rivalen Sony en Microsoft voor de nieuwe PlayStation 5 en de Xbox Series X en S.