Apple-partner Foxconn verwacht ‘ongeëvenaard’ eerste kwartaal

Foto: ANP

Het Taiwanese technologieconcern Foxconn verwacht dat het “ongeëvenaarde resultaten” kan bereiken in het lopende eerste kwartaal. Dat stelt topman Young Liu van het bedrijf, dat officieel Hon Hai Precision Industry heet en onder meer iPhones in elkaar zet voor Apple. Fabrikanten wereldwijd leggen voorraden aan uit angst dat uitbraken van de omikronvariant van het coronavirus de toeleveringsketen verder zou kunnen verstoren.

Door grotere voorraden aan te leggen, vergroten bedrijven de zekerheid dat ze kunnen leveren. Foxconn denkt dat de resultaten in het eerste kwartaal beter kunnen zijn dan die van de afgelopen jaren. “Het is waarschijnlijk dat sommige medewerkers op belangrijke locaties maar twee dagen vrij krijgen tijdens Chinees Nieuwjaar”, aldus Young Liu. Rond die feestdag liggen fabrieken door heel Azië vrijwel stil. Veel Chinezen reizen naar familieleden.

Foxconn maakt naast iPhones ook gadgets voor onder meer Dell, Sony en Nintendo. Het probeert minder afhankelijk te worden van zijn grote klant Apple. De meeste fabrieken van het bedrijf staan in China.