Dylan krijgt uitverkocht HMH stil

Bob Dylan had woensdag geen kind aan zijn publiek in de Heineken Music Hall. De 72-jarige singer-songwriter kreeg ruim vijfduizend man muisstil met klassiekers als What Good Am I? en Blowin’ in the Wind. Donderdag staat Dylan nogmaals in de Amsterdamse zaal. Voor die show zijn nog kaarten te koop.

Dylan opende zijn show stipt om 20.00 uur met Things Have Changed. De singer-songwriter knipte zijn intieme concert in twee delen. In het eerste deel bracht Dylan nummers als She Belongs to Me en Beyond Here Lies Nothin' ten gehore. Het publiek hing aan Dylans lippen en luisterde alsof de show een huiskamerconcert was. Wel ontbrak de interactie met de fans. Dylan blijft een man van weinig woorden.

Duquesne Whistle, Tangled Up in Blue en Love Sick sloten het eerste deel van de show af. Dylan goot veel nummers in een ander jasje, waardoor de fans langer nodig hadden om de liedjes te herkennen. Na een pauze speelde Dylan onder meer Pay in Blood, Long and Wasted Years, All Along the Watchtower en Blowin' in the Wind.