Reinout Scholten van Aschat in Nooit Meer Slapen

Reinout Scholten van Aschat gaat de rol van Alfred Issendorf vertolken in Nooit Meer Slapen. De verfilming van de roman van Willem Frederik Hermans uit 1966 wordt internationaal uitgebracht als Beyond Sleep. Boudewijn Koole, die onlangs internationaal in de prijzen viel met de jeugdfilm Kauwboy, gaat de film regisseren. Dat liet producent Keyfilm maandag weten.

Beyond Sleep gaat over een man die in het drassige noorden van Noorwegen waar de zon nooit ondergaat op zoek gaat naar meteorieten. Alfred hoopt zo een grote ontdekking te doen waarmee hij zijn naam kan vestigen in wetenschappelijke kringen, en daarmee uit de schaduw van zijn vader te kunnen komen. Maar in zijn eentje op de uitgestrekte, uitgestorven toendra ligt de waanzin op de loer.

"Ik voel me zeer vereerd", zegt de 24-jarige Aschat in een verklaring. "Dat ik Alfred Issendorf mag spelen betekent heel veel voor me, ik ben een groot Hermans-fan. Ook zie ik er naar uit om met Boudewijn Koole te werken. Samen van de zomer naar Noorwegen om door Lapland te trekken en lek gestoken te worden door de muggen! Dit wordt een waanzinnig avontuur."

De opnames gaan deze zomer van start in Noorwegen. Beyond Sleep wordt in de loop van volgend jaar in de internationale bioscopen verwacht.