Lotte Verbeek gaat voor grote doorbraak

Foto:

Lotte Verbeek hoopt dat ze de komende jaren in grotere films te zien is. “Ik merk dat ik gevoelsmatig wel klaar ben voor een volgende stap in mijn carri√®re”, zegt de 32-jarige actrice, die een rol heeft in The Fault in Our Stars, vrijdag in Metro.

Dat The Fault in Our Stars, dat gedeeltelijk werd opgenomen in Amsterdam, in het buitenland zo'n groot succes zou worden had Verbeek wel een beetje verwacht. De film draait pas sinds deze week in Nederland. "Soms voel je van tevoren dat een film gaat doen wat hij moet doen. Het boek is geweldig en toen ik het script las wist ik dat ook de film hetzelfde effect ging hebben op het publiek."

Verbeek was eerder te zien in de film Nothing Personal en de serie The Borgias en heeft het momenteel druk met opnamen voor Outlander, een tv-serie die vanaf volgende maand te zien is op de Amerikaanse kabelzender Starz. De actrice zegt nog maar weinig in Nederland te zijn voor haar werk. "Ik heb onlangs een Amerikaanse green card gekregen, zodat ik de komende tijd in Hollywood kan blijven werken. Ik heb de afgelopen jaren best veel geïnvesteerd: nu wordt het hopelijk tijd om te oogsten."