Voor het bedrag voor Bieber had Pinkpop ook deze artiesten kunnen boeken

Foto: Instagram

Justin Bieber komt deze zomer naar Pinkpop. Een duur geintje, want zijn komst kost de organisatie ongeveer een miljoen. De hamvraag is dan ook: is de zanger dat geld wel waard? Met dat bedrag hadden ze namelijk ook een heleboel andere artiesten kunnen boeken.

Van de prijs die de organisatie alleen voor Justin Bieber heeft betaald, hadden ze namelijk ook The Script, One Republic, Paramore, Passenger, Snow Patrol en Green Day samen kunnen betalen. Ook konden ze Christina Aguilera, Demi Lovato, David Guetta, James Blunt, John Legend én Jason Mraz boeken of Avicii, Ed Sheeran, Bruno Mars en John Mayer samen uitnodigen, meldt EditieNL.

Het festival heeft gezegd dat ze met het boeken van Bieber een andere doelgroep aan willen spreken. Het is de bedoeling dat er dit jaar meer jongere bezoekers op Pinkpop komen. Er kwamen voorheen altijd veel oude artiesten naar het festival, zoals De Rolling Stones, Paul McCartney en Bruce Springsteen. Daarnaast is Bieber een stadionartiest die Pinkpop ongetwijfeld een uitverkochte editie bezorgt.