Esmée Dekker wordt Eliza Doolittle

Foto: ANP

Het is de rol waar iedere jonge musicalartieste van droomt, die van Eliza Doolittle in My Fair Lady. Esmée Dekker is uitverkoren om de hoofdrol te spelen in een nieuwe versie van de grote musicalklassieker, die in november in Amsterdam in première gaat in een regie van Paul van Ewijk. Voor Dekker is Eliza de eerste hoofdrol, nadat ze heeft gespeeld in De Jantjes, Heerlijk duurt het langst en A Chorus Line.

Chris Tates krijgt de andere hoofdrol, die van Henry Higgings, de bekakte professor die een dame wil maken van de volkse bloemenverkoopster Eliza.

Sjoukje Hooymaayer, die grote bekendheid vergaarde als dokter Van der Ploeg in de tv-comedy Zeg ‘ns Aaa, wordt in dezelfde productie Mrs. Higgins en keert zo na jaren weer terug in het theater, in de productie van Hans Cornelissen, destijds in de tv-reeks de zoon van de dokter.

Alfred van den Heuvel wordt Kolonel Pickering en Han Oldigs is te zien als Alfred Doolittle.

My Fair Lady was begin jaren zestig voor het eerst in Nederland te zien in een gewiekste vertaling van Seth Gaaikema en werd met Margriet de Groot en vooral door Wim Sonneveld en Johan Kaart een verpletterend succes, net als de plaat die ervan werd gemaakt.

Behalve Nederland blaast ook Broadway, waar dik zestig jaar geleden de wereldpremière was, de iconische musical volgend jaar nieuw leven in.