De geniaalste sketches uit het zesde seizoen Zondag met Lubach

Foto: YouTube VPRO Zondag met Lubach S06

Lachen, verbazen en ook nog iets opsteken: in een korte tijd heeft de tv-show Zondag met Lubach op NPO3 grote sprongen vooruit gemaakt. Presentator Arjen Lubach wist in het afgelopen seizoen vele (jonge) harten voor zich te winnen, geheel op zijn eigen unieke manier.

Lag jij, elke keer weer, in een deuk om de filmpjes van Lubach? Kijk hier de leukste en meest hilarische fragmenten uit het zesde seizoen van de show nog eens terug:

Nieuws in vogelvlucht op z’n Lubachs

Aan de vaak harde en ‘negatieve’ actualiteiten van de week wist Arjen Lubach tóch een humoristische draai te geven. Wat bij velen van ons irritaties opriep, zoals de ernstige stroomstoring in Amsterdam en Zaandam, werd door Lubach gerelativeerd. Gelukkig maar, dan kunnen we er toch nog om lachen. Hoe dééd ‘ie dat toch ook alweer:

Maatschappelijke problemen in kaart gebracht (maar dan wel met een joker)

Dankzij Zondag met Lubach kwam er meer inzicht in de wat meer gecompliceerde onderwerpen die speelden. Kwesties die regelmatig bestempeld worden als ‘saai’ of ’te ingewikkeld’, zoals bijvoorbeeld ‘Gronings Gas’ of de AIVD, kregen een podium en hierdoor meer interesse van de kijkers. Hoe zat het ook alweer met…

Lubach als bemiddelaar in de verkiezingsstrijd

PVV, PvdA, VVD, GroenLinks of toch D66: talloze partijen, maar welke past er nou écht bij je? Voor vele ‘zwevende kiezers’ en jongeren die zich voor het eerst naar de stembus waagden was Mr. Lubach de redder in nood. Hij nam de politieke partijen en lijsttrekkers, onder wie Buma, Kuzu, Rutte en Wilders, kritisch onder de loep. Gelukkig bleef zijn heerlijke dosis humor niet uit! Heb jij je Kamergotchi wel goed verzorgd?

Internationaal succes “Grab ‘m by the pony”

Niet alleen het nieuws in Nederland werd door Lubach belicht, maar ook de verkiezingsperikelen in Amerika kwamen volop aan bod op zondag. Dat deze video zo’n ontzettende klapper zou worden, zagen Arjen Lubach en zijn redactie niet aankomen. Toch scoorde het filmpje grenzeloos goed en kreeg die op YouTube meer dan tien miljoen views. Wij hebben voor dit succesje op internationaal niveau maar een korte omschrijving: ge-ni-aal!

Wanneer seizoen 7 van Zondag met Lubach wordt afgetrapt, is nog niet bekend gemaakt. Wij hopen in ieder geval snel! De laatste aflevering van zondag 2 april kun je hier nog terugkijken. Wil je in de tussentijd toch wat nieuws zien van Zondag met Lubach? Nieuws.nl sprak met Arjen Lubach en nam een exclusief kijkje backstage. En óf het gaaf was!