Micky Hoogendijk exposeert in Museum Jan van der Togt

Foto: Eva Kruiper

Goed nieuws voor liefhebbers van het werk van Micky Hoogendijk (46). Er is van 14 april tot en met 9 juli 2017 een eerste museale overzichtstentoonstelling van de kunstfotograaf te bewonderen in museum Jan van der Togt in Amstelveen. De tentoonstelling ‘Through the Eyes of Others’ biedt een overzicht van portretten die de kwetsbaarheid en verborgen schoonheid van mensen weerspiegelen.

Gelijktijdig wordt haar eerste, gelijknamige fotoboek gelanceerd en is een selectie van haar werken ook in het Amstel Hotel in Amsterdam te zien.

Creatief bezig zijn, is Mickey met de paplepel ingegoten. Ze is namelijk afkomstig uit een kunstfamilie. Vanaf 2009, toen ze een camera kreeg van haar inmiddels overleden moeder, fotografeert ze. Ze startte toen een continue zoektocht naar mensen en culturen met een bijzonder verhaal. Een zoektocht naar vrijheid om te kunnen zijn wie je wilt zijn. Door te kijken door de ogen van een ander ontstaat een sfeer waarin uitwisseling van kennis en ervaring kan plaatsvinden.

Aan het werk van Micky Hoogendijk ligt meestal een ontmoeting, droom of onderwerp ten grondslag dat uitmondt in een explosie van ideeën. Terugkerende thema’s zijn religie, maatschappij, androgynie en mythologie. Haar krachtige, iconische foto’s zetten de kijker aan het denken; zeker bij de mystieke beelden onder water.

Het autonome werk van Micky Hoogendijk is de afgelopen jaren te zien geweest op exposities in Austin, Bogota, Houston, Istanbul, Keulen, Los Angeles, Mexico City, Santa Fe, Tokyo en Washington. In Nederland presenteert Eduard Planting Gallery haar werk op kunstbeurzen als FOR REAL, KunstRAI, PAN Amsterdam en Rotterdam Contemporary Art Fair.