Dit hebben veel winnaars van de Gouden Televizier-Ring met elkaar gemeen

Foto: Govert de Roos

Tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Amsterdam werden donderdagavond de belangrijkste publieksprijzen in televisieland uitgereikt, met als grote winnaar het programma Zondag met Lubach. Opvallend veel van de winnaars hebben iets met elkaar gemeen…

Het programma Zondag met Lubach is de winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2017. Dat is niet gek, want de satirische nieuwsshow fabriceert aan de lopende band viral video’s. Presentator Arjen Lubach weet niet alleen hoe hij op een humoristische en luchtige manier serieuze onderwerpen aan moet kaarten, maar is ook onderdeel van het productieteam en behoort tot de schrijvers van de show.

Ook andere winnaars van het Gouden Televizier-Ring Gala hebben niet alleen het talent om goed te presenteren, maar zijn ook succesvol in produceren en ondernemen. Denk hierbij aan Wilfred Genee (Zilveren Televizier-Ster Presentator), Eva Jinek (Zilveren Televizier-Ster Presentatrice) en Angela Schijf (Zilveren Televizier-Ster Actrice).

“Ik vond het belangrijk om deze voorstelling te maken”

Neem Schijf, zij won de Zilveren Televizier-Ster Actrice vanwege haar uitmuntende vertolking van Eva van Dongen in de populaire politieserie Flikken Maastricht. Maar naast acteren, is ze samen met muzikaal adviseur Jan Pieter Koch en regisseur Joris Nassenstein ook druk bezig geweest met het maken de familievoorstelling 4 Jaargetijden met Angela Schijf. In het theaterstuk, dat deze week in première is gegaan, brengt het orkest Vivaldi Consort muziek van Vivaldi ten gehore. Schijf vertolkt de rol van twee zusjes die in de wondere wereld van Vrouw Holle belanden. “Ik vind het als moeder van drie kinderen belangrijk dat kinderen kennismaken met klassieke muziek. Het maakt me trots dat ik iets heb gemaakt dat ik belangrijk vind om te maken. Dit project komt helemaal uit mijn tenen.”

Benieuwd naar de voorstelling? Wij namen een kijkje achter de schermen en spraken met de makers ervan: